keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Vapaapäivä


Pthyii mikä ilma, postin loorasta hain ja se saa riittää ulkoilusta tänään. Haluan lumen ja pakkasen takaisin! Haluan ne takaisin jotta ulkona olisi kauniimpaa, ja jotta lumi rahisisi jalkojen alla, ja jotta saisi raijata kaikki petivaatteet ja matot tuulettumaan, ja jotta pääsisi hiihtämään. No okei, tuo hiihtäminen nyt oli ehkä liioiteltua mutta ymmärtänettä pointin. Tympii tämä vesi ja loska. Mutta hyvä ruoka, parempi mieli, tässä lohturuokaa meille sään armoilla eläville:

Siirappinen sesam-kana

6 koipi-reisi palaa
suolaa & pippuria
2,5dl vaaleaa siirappia/hunajaa (laitoin molempia)
1,25dl soijakastiketta
1 hienonnettu sipuli
0,75dl ketsuppia
2 rkl öljyä
3 hienonnettua valk.sip. kynttä
½-1 pun. chili 
2rkl maissijauhoja
vettä
sesamin siemeniä




Suolaa ja pippuroi kanat ja laita uunipataan. Sekoita yhteen siirappi, soija, sipuli, ketsuppi, öljy,valkosipuli ja chili ja kaada pataan kanojen päälle. Paista 150° n.3h kansi päällä. Ota sitten kanat padasta ja poista luut ja rustot. Revi kahdella haarukalla liha pieniksi paloiksi. Nosta pata liedelle, sekoita maissijauho kupilliseen vettä ja kaada paistoliemen sekaan, kiehauta sakeaksi. Siivilöi kastike ja kaada kananpalojen päälle. Ripottele paahdetut sesaminsiemenet päälle. Tarjoa  riisin kanssa. 




Tämän herkullisen reseptin olen löytänyt Kaikki äitini reseptit -blogista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti